Kip kebab burrito

Hier op de markt, de Dappermarkt, staat een kraampje die heerlijke Döner Kebab verkoopt. Elke keer als ik er langs kom en die heerlijke geuren ruik, loopt het water me in de mond. ‘Beste Döner‘, want zo heten ze tegenwoordig, won ooit een award van het tv-programma ‘Keuringsdienst van Waarden‘ omdat zij als enige van de geteste zaakjes, kebab verkochten van 100% lamsvlees. En ze schijnen de beste van Amsterdam te zijn. Dit kan ik zelf niet beamen, omdat ik er nog nooit een broodje heb gehaald. Het past simpelweg niet in mijn budget. Dus haalde ik kant-en-klare kebab in de supermarkt toen deze in de aanbieding was en maakte daarmee deze Kip kebab burrito.

Ooit wil ik nog eens proberen om met zo’n enorme vleesspies zelf kebab te maken in de oven. Maar tot die tijd is gekomen, doe ik het even met de kant-en-klare versie uit de supermarkt. Een extra voordeel is dat het ook nog eens supersnel klaar is. Je hoeft het enkel even op te bakken en intussen de toppings erbij te snijden en eventeel de saus(jes) te maken. Dat maakt deze Kip kebab burrito enorm geschikt voor die drukke dagen of als je gewoon geen zin hebt om uitgebreid in de keuken te gaan staan.

Mocht je interesse hebben in de betreffende aflevering van de Keuringsdienst van Waarde over de kebab, dan kun je die hier terugkijken.

Recept Kip kebab burrito

Wat heb ik gebruikt?
(ca 4 porties)

  • 4 grote tortillas
  • ca 400 gram kip kebab
  • 1 rijpe avocado
  • ijsbergsla
  • 1 rode paprika
  • cherrytomaatjes
  • cottage cheese (Hüttenkäse)
  • 1 kleine rode ui
  • knoflooksaus, zelfgemaakt of je favoriete kant-en-klare saus
  • sriracha, of een andere pittige saus
  • verse koriander
  • zout en peper, naar smaak

Hoe maak je het?

Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes, de cherrytomaatjes in dunne plakjes, de rode ui in dunne halve ringetjes en de paprika in smalle reepjes.

Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit beide helften. Prak het fijn samen met een eetlepel cottage cheese (ook bekend onder de naam HüttenKäse). Kruid met zout en peper en voeg eventueel naar smaak verse koriander toe.

Bak nu al roerende de kebab even op in een hete koekenpan. Verwarm intussen de tortilla’s zodat je deze makkelijker kunt vouwen.

Alles klaar? Dan kun je beginnen met het samenstellen oftewel ‘bouwen’ van de burrito. Let hierbij wel op dat je er niet teveel vulling op legt, want hij moet nog wel dichtgevouwen kunnen worden. Leg de vulling iets onder het midden van de tortilla en houdt hierbij de zijkant vrij. (Dus niet zoals je wellicht doet als je wraps maakt!)

Begin met een dun laagje van beide sauzen. Verdeel hierover een beetje sla. Leg hierop wat ringetjes rode ui. Verdeel hierover weer een beetje van het avocadomengsel. Leg daar dan weer een laagje van de kebab op en daarop de reepjes paprika. De plakjes cherrytomaat leg je dan schuin tegen het ‘bergje’ vulling aan. Eindig met nog een beetje van beide sauzen.

Nu moet de burrito alleen nog worden gevouwen. Vouw eerst beide zijkanten dicht en houdt deze goed dicht. Leg nu je duimen onder de kant die het dichts bij jou is en begin te rollen terwijl je de zijkanten goed dichthoudt. Doe dit heel rustig en dan lukt het gegarandeerd. Als je bij het einde van de vulling komt schuif die dan strak naar binnen voordat je verder rolt. Leg daarna de burrito met de naad naar beneden klaar voor de laatste stap.

Verhit een grillpan of een koekenpan. Laat de pan goed heet worden. Leg de burrito’s voorzichtig met de naad naar beneden in de pan. Draai deze na ca 1 à 2 minuutjes om. Het gaat heel snel omdat de pan zo heet is en je wilt natuurlijk niet dat je burrito verbrandt. Doe het zelfde met de andere kant van de burrito. Serveer eventueel met extra saus en een frisse tomatensalsa.

Eet smakelijk!

Bekijk hier een kort filmpje over hoe je nou het beste een burrito vouwt:

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.