Kip en boontjes in zoetzuresaus

Zoals ik al eerder vertelde, probeer ik wat vaker eenpersoonsgerechten te koken en hier te plaatsen. Het probleem is echter, en daar loop ik dus zo vaak tegenaan, dat je denkt dat je ingrediënten hebt voor 1 persoon, maar op de een of andere manier is het dan toch teveel voor één portie. Irritant! Haha. Maar het levert wel weer leuke nieuwe recepten op. Zoals deze Kip en boontjes in zoetzuresaus.

Kip en boontjes in zoetzuresaus

Ik had dus een kleinverpakking sperziebonen gekocht omdat ik dacht dat is precies goed voor 1 persoon en er staan sowieso te weinig recepten met sperziebonen op Budgetchef***. Voor dat laatste is wat mijn bijdragen betreft wel logisch: ik ben niet heel erg gek op sperziebonen. Ik lust ze wel en eet ze ook, maar dat gebeurt niet vaak en als ik ze eet, zitten ze meestal in zo’n zakje voorgesneden groenten bij andere groenten.

Maar eerlijk is eerlijk, dit maaltje van Kip en boontjes in zoetzuresaus was echt heel lekker! Een beetje veel voor 1 persoon, maar ik eet dan bescheiden porties. Dus wellicht is het wel geschikt voor 1 persoon als je minder rijst erbij eet en gek bent op sperzieboontjes. Haha… Ik ga dit zeker vaker maken. Maar dan misschien zonder de kip en dan met toevoeging van champigons en taugé.

De saus bij deze Kip en boontjes in zoetzuresaus heb ik gebaseerd op de saus die ik eerder maakte bij een Oosterse omelet. Dat recept vind je hier.

Recept Kip en boontjes in zoetzuresaus

Wat heb je nodig?
(2 porties)

 • 1 kipfilet, in stukjes
 • 200 gram sperzieboontjes, schoongemaakt en in stukjes
 • 330 ml Tomato frito, (Heinz, 69 cent)
 • 1 teentje knoflook, fijngehakt of door de pers
 • 2 eetlepels gembersiroop
 • 1 eetlepel ketjap asin
 • 150 à 200 gram rijst
 • zout en peper naar smaak
 • 1 eetlepel plantaardige olie, (geen olijfolie)

Hoe maak je het?

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit in een grote koekenpan of hapjespan de olie. Kruid de kip met een beetje zout en peper. Bak hierin de stukjes kipfilet bruin. Bak de knoflook kort mee.

Voeg de sperziebonen toe en laat deze kort meebakken.

Schenk de Tomato frito bij de kip en de boontjes en roer dit goed door. Roer hier ook de gembersiroop en ketjap door. Breng aan de kook en laat het geheel op laag vuur ca tien minuutjes zachtjes pruttelen of tot de boontjes beetgaar zijn. 

Serveer met de rijst en met en komkommersalade. 

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

18 reacties

 1. Dyonne Bakker schreef:

  Mm dat ziet er heerlijk uit! Ik ga dat ook eens proberen?

 2. Kelly schreef:

  Dat ziet er echt lekker uit zeg 🙂

 3. Ik ben wel gek op sperziebonen en al helemaal op zoetzure saus bij mijn rijst! Een beter gerechtje kon je voor mij niet bedenken. 😉 X

 4. Natascha schreef:

  Mmmm ziet er lekker uit! Ik eet wel graag sperziebonen dus ik wil dit zeker eens proberen 🙂

 5. Chantal schreef:

  Hi, het ziet er goed uit! Hopelijk heeft het je ook heerlijk gesmaakt.

  • Sandra schreef:

   Het was zeker heerlijk, Chantal. Zo lust ik ze wel. Nu op naar het volgende smakelijke recept met sperziebonen… hahaha

 6. Fabienne schreef:

  Ziet er super lekker uit! Ga het zeker ook proberen te maken :)!

 7. Lotte schreef:

  Ooh dit ga ik van de week maken! Ik ben gek op sperzieboontjes (zolang ze nog beetje knapperig zijn haha) en op kip dus dit is voor mij echt perfect, lekker!

  • Sandra schreef:

   Leuk om te horen, Lotte! Bij mij moeten ze ook nog een beetje knapperig zijn. Ik vis ze tijdens het koken eruit om te proeven hoever ze zijn. Haha… Laat je weten hoe het gesmaakt heeft?

 8. Lonneke schreef:

  Dit lijkt me een heerlijk gerecht en ook makkelijk te maken. Wij eten denk ik wel 4x in de week rijst met kip. Ik doe vaak er dan een komkommer salade ga eens iets met sperziebonen proberen.

 9. Hidde schreef:

  Hoi Sandra, welke gembersiroop heb je gebruikt? Ik merk dat er nogal wat verschil in smaak zit tussen de verschillende siropen.
  Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.