Irish stew

Irish stew is een traditionele Ierse stoofschotel die al eeuwenlang wordt bereid. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit lamsvlees, aardappelen, uien en wortelen. Het is een heerlijk comfort food dat perfect is voor een koude winteravond. Hieronder volgt het recept voor Irish Stew.

Ingrediënten:

– 1 kilo lamsvlees, in blokjes gesneden

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 wortelen, in plakjes gesneden

– 2 aardappelen, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 2 eetlepels Worcestershire saus

– 2 eetlepels bloem

– 2 eetlepels boter

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel rozemarijn

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 liter kippenbouillon

– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de uien, knoflook, wortelen en aardappelen toe. Bak de groenten ongeveer 5 minuten.

2. Voeg het lamsvlees toe en bak het vlees ongeveer 10 minuten.

3. Voeg de tomatenpuree, Worcestershire saus, bloem, boter, tijm, rozemarijn, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

4. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

5. Laat de stoofschotel ongeveer 1,5 uur zachtjes koken.

6. Serveer de Irish Stew met wat extra zout en peper naar smaak.

Irish stew

Geef een reactie

Schuiven naar boven