Hutspot speciaal

Hutspot speciaal
5 vote[s]

Ik had nog paprika’s in drie kleuren, een wortel en ik beschik altijd over aardappelen en uien, dus daar moet je iets smakelijks van kunnen maken. Het idee voor een hutspot speciaal was geboren. Terwijl ik deze eerste zinnen schrijf, ruikt de keuken heerlijk naar een mix van de genoemde ingrediënten.

20150127_190701

Wat heb je nodig?

– 3 paprika’s (geel, groen en rood)

– 1 winterwortel

– 3 uien

– 6 niet te kleine aardappelen (afhankelijk van het formaat kunnen het er meer of minder zijn)

– 250 gram blokjes spek

– kruiden voor de spekjes (ik gebruikte paprikakruiden, hot curry en kruidenmix voor kip)

– 2 eetlepels melk

– 25 gram boter

Hoe maak je het?

Schil de aardappelen (is optioneel, ik doe het zelf niet, maar was ze dan natuurlijk wel), pel de uien, rasp de wortel  en snijd ze net als de paprika’s (ontdaan van de steel en het hart) in stukken. Dit hoeft niet te fijn, omdat je het geheel toch gaat pureren.

Voeg deze ingrediënten toe aan een pan met ruim water. Kruid de blokjes spek ondertussen en bak ze in hun eigen vet bruin en gaar.

Pureer het aardappelmengsel (ik gebruik een stamper) met melk (als de puree nog te droog is, voeg je meer melk toe) en boter en schep er de spekjes en het bakvet doorheen.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.