Heerlijk romige broccolisoep

Deze heerlijk romige broccolisoep at ik ooit tijdens de zeer uitgebreide lunch bij een Architectenbureau waar ik toen werkte. Ik kon er geen genoeg van krijgen en heb natuurlijk het recept gevraagd. Simpeler kon niet! En daarom blijft dit een vaak terugkerend recept.

romige broccolisoep

De reden waarom deze soep zo lekker is, zit hem waarschijnlijk in het pakje Boursin dat kok er destijds in deed. Ik gebruik zelf altijd een kruidenroomkaas van het goedkoopste merk, want goedkoper en het smaakt net zo lekker. Eigenlijk heb ik door de jaren weinig aan veranderd, wat bij mij meestal wel het geval is. Zo lekker is hij dus.

Wat je nodig?
(flinke pan vol, ik vermoed 5 tot 6 porties)

– 1 grote broccolistronk, of twee medium stronkjes
– 1 grote aardappel
– 1 groentenbouillonblokje of 1 kippenbouillonblokje
– 1,5 liter water
– 80 gram kruidenroomkaas, 1 klein pakje Boursin of een half pakje van het huismerk
– zwarte peper naar smaak

Hoe maak je het?

Snijd de onderkant, klein stukje, van het stronkje broccoli. Verwijder de blaadjes en snijd de rest in stukken, dus inclusief de stronk. Schil de aardappel in snijd deze ook in stukken.

Doe de stukken broccoli en aardappel samen met de bouillonblokjes en 1,5 liter water in een soeppan. Breng dit aan de kook en laat zachtjes koken tot de broccolistronk en aardappel gaar zijn. Check dit door er met een vork in te prikken. Als je makkelijk in kunt prikken, zijn ze gaar. Dit duurt 15 à 20 minuutjes.

Pak de blender erbij en blend de soep tot een glad geheel.

Schep nu de kruidenroomkaas door de soep en meng dit goed. Het duurt even voordat de kaas gesmolten en goed met de soep gemengd is.

Proef de soep nu en kruidt met zwarte peper naar smaak. Voeg eventueel wat zout of nog een bouillonblokje toe als je het te flauw vindt.

Serveer met een lekker stuk brood.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.