Groenten in knoflookoestersaus

Groenten in knoflookoestersaus
5 votes

Ze hebben bij de Albert Heijn een nieuwe versie van de voorgesneden wokgroenten: een Indonesische. Hierin zit wortel, sperzieboon, witte kool, lenteui en taugé. En op de een of andere manier wilde ik die gelijk uitproberen. Het zag er gewoon smakelijk uit en aangezien ik veel te weinig sperziebonen eet, wilde ik hier echt iets mee maken. Het werd deze Groenten in knoflookoestersaus.

Groenten in knoflookoestersaus

Het werd echt een heerlijke maaltijd! En zo makkelijk te maken en snel klaar. En ook nog eens met heel veel groenten. De volgende keer ga ik wel een kleinere portie, dus voor 2 personen, maken, want het paste nog maar net in mijn pan. Houd er dus rekening mee dat je echt een grote wok moet hebben. En anders kun je natuurlijk de helft maken.

Recept Groenten in knoflookoestersaus

Wat heb je nodig?
(4 porties)

  • 2 zakken Indonesische wokgroenten (400 gram per zak) *
  • 250 gram champignons, in vieren gesneden
  • 6 eetlepels oestersaus
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt of door de knoflookpers
  • 2 theelepels vissaus
  • 3 eetlepels ketjap asin
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 eetlepel water
  • zout en peper, naar smaak

Hoe maak je het?

Neem een grote woken verhit hierin een scheutje plantaardige olie (geen olijfolie!). Bak hierin de champignons voor ca 5 minuutjes. Kruid met een klein beetje zout en peper.

Bak nu de knoflook kort mee.

Voeg vervolgens de groenten toe en roerbak dit ca 4 minuten terwijl je blijft roeren.

Doe hier nu de oestersaus, vissaus en ketjap bij en roer goed door. Breng het geheel op laag vuur aan de kook. 

Meng de maizena en het water en roer dit tot een glad papje. Roer dit door het groentenmengsel en laat het zachtjes pruttelen tot de wortel en boontjes (beet)gaar zijn. Ik heb het iets van 10 minuutjes laten pruttelen, maar ik houd van iets zachtere boontjes. Het is dus een kwestie van even proeven. 

Proef het geheel en kruid eventueel na met zout en peper naar smaak. 

Serveer op (zilvervlies)rijst. 

Eet smakelijk!

* Je kunt natuurlijk ook zelf groenten snijden. Kies dan witte kool, wortel, sperziebonen, lenteui en taugé. Als je dit doet, voeg dan pas op het laatste moment de taugé toe, dan blijft deze lekker knapperig. 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

14 reacties

  1. Jill schreef:

    Yummiee! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe wokgerechten die snel en makkelijk te maken zijn. Deze past er ook weer bij. 😀

  2. Fleur Sophia schreef:

    Ik sla dit recept even op. Ziet er super lekker uit!

  3. Eliza schreef:

    Dit ga ik toch ook wel eens uitproberen. Lijkt me erg lekker!

  4. Chantal schreef:

    ziet er heerlijk uit. Super dat je hem zelf maakt. Ik koop eigenlijk uit gemak nog steeds potjes en zakjes.

    • Sandra schreef:

      Nou, het is eigenlijk net zo makkelijk om zelf te maken. En dan kun je het ook makkelijker aan je eigen smaak aanpassen… Gewoon eens proberen. 🙂

  5. Maikel schreef:

    Wat een lekkere maaltijd zeg! Heerlijk

  6. Benjamin schreef:

    Dat ziet er niet heel moeilijk uit, zelfs ik zou het klaar kunnen maken:)

    • Sandra schreef:

      Zeker Benjamin! Maar dat is met veel dingen. Een lekkere zelfgemaakte Bolognese klinkt ook moeilijk, maar is heel makkelijk te maken. Het moet alleen lang opstaan. 😉
      Ik hoop in ieder geval dat je dit recept eens gaat proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.