Griekse-Mexicaanse salade

Een van mijn favoriete bijgerechtjes is dit mengelmoesje van een Griekse en een Mexicaanse salade. Op de een of andere manier kan ik deze in deze of een andere variatie altijd wel maken met de dingen die ik in huis heb.

griekse salade

De basis is stukjes tomaat, gesnipperde rode ui en koriander (vers of gedroogd). Dit is dan de Mexicaanse versie. Ik voeg er graag feta en komkommer aan toe en dit begint dan meer op een Griekse versie te lijken. Ook al zou er dan geen koriander in zitten, maar weer wel olijven. Aangezien ik niet van olijven houdt, vind ik de koriander een beter plan.

In ieder geval kun je deze salade ook goed maken voor bij een barbecue. Of bij een lekker stukje vlees en gebakken aardappelen. Of gewoon bij een simpel bordje pasta.

Wat heb je nodig?
(2 porties)

– 1 bakje cherry tomaatjes, gehalveerd
– 1 halve of 1 kleine rode ui, gesnipperd
– 1/3 komkommer, in stukjes
– ca. 3 eetlepels fetablokjes, met een beetje olie
– (verse) koriander, naar smaak
– peper en zout, naar smaak

Hoe maak je het?

Doe alles bij elkaar in een schaal en meng dit.

Proef het en kruid eventueel na met zout en peper naar smaak.

Klaar!

Eet smakelijk… 🙂

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.