Gewokte kip met prei en champignons en taugé

Elke dag probeer ik te bedenken hoe ik meer groenten in mijn voedingspatroon kan krijgen. Eigenlijk werkt het meestal wel door vlees of vis weg te laten. Ik eet namelijk per maaltijd niet extreem veel. Als ik me per maaltijd aan de richtlijnen van het Voedingscentrum zou houden, zou ik ontploffen. Serieus, wie eet er zoveel? Ik niet in ieder geval. Daarom probeer ik meer groenten in mijn maaltjes te stoppen zonder dat het té duur wordt, zoals in deze Gewokte kip met prei en champignons en taugé.

Gewokte prei met champignons en taugé

Sorry voor de slechte foto van de gewokte prei met champignons en taugé. Genomen in de wintertijd en dus geen daglicht… 😉

Dus terwijl ik op zoek ben naar recepten met meer groentes, ontdek ik van alles. En soms, tsja we zijn nu eenmaal carnivoren, zit daar toch nog vlees in. Dit recept voor Gewokte kip met prei en champignons en taugé vroeg gewoon om blokjes kip. Nou ja, in mijn hoofd dan! Het hoeft echt niet. Je kunt er ook meer champignons aan toevoegen. Of bijvoorbeeld een bakje gemengde paddestoelen als je je dat kunt veroorloven.

Ik koos er dus voor om goedkopere ingrediënten te gebruiken. Budget voor de Budgetchef. 😉 En zo ontstond dit recept.

Recept Gewokte prei met champignons en taugé

Wat heb je nodig?
(3 porties)

 • 300 gram prei, gewassen en in halve ringen
 • 250 gram (kastanje)champignons, in plakjes
 • 125 gram taugé
 • 350 gram kippendijfilet, in kleine blokjes
 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt of door de knoflookpers
 • 4 eetlepels oestersaus
 • 1 eetlepel ketjap asin
 • 100 ml water
 • 1 eetlepel maizena
 • 1 eetlepel water
 • plantaardige olie, om in te bakken
 • zout en peper naar smaak
 • 150 – 200 gram ongekookte rijst

Hoe maak je het?

Zet de rijst op en kook deze zoals je dat gewend bent of volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit in een wok of hapjespan de olie. Bak hierin de stukjes kip tot ze bruin beginnen te worden. Kruid met een klein beetje zout en peper. Voeg nu de champignons toe en bak deze een paar minuutjes mee. Bak vervolgens de prei en de knoflook mee tot de prei zacht begint te worden.

Voeg de oestersaus, ketjap en de 100 ml water toe en roer goed door. Vermeng de maizena met de eetlepel water tot je een papje hebt. Voeg dit ook toe aan het geheel en laat vervolgens zachtjes een paar minuutjes koken. Proef het geheel en kruid eventeel na met zout en peper.

Voeg vlak voor het serveren de tauge toe en laat deze kort meewarmen. Serveer met de gekookte rijst. 

Eet smakelijk!

Probeer ook eens deze Groenten in knoflookoestersaus:

Groenten in knoflookoestersaus

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

3 reacties

 1. Irene schreef:

  Dat ziet er heerlijk uit! ik heb me altijd afgevraagd waar ik taugé het beste voor kan gebruiken. Want taugé is supergezond.

  • Sandra schreef:

   Hoi Irene,

   Taugé kun je voor zoveel dingen gebruiken. In wokschotels. In salades. In soep. Zelf vind ik het bijvoorbeeld ook superlekker in tomatensoep. 🙂

   Hopelijk heb ik je kunnen inspireren.

   Groetjes,
   Sandra

 2. Bablofil schreef:

  Thanks, great article.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.