Gevulde tomaten-maissoep

Rate this post

Gisteren postte ik een recept voor een snelle tomaten-maissoep en gaf daar zelf al variaties bij voor een wat gevuldere soep. Vandaag had ik geen zin om lang in de keuken te staan, maar wilde wel lekker eten. Ik heb dus een restant van die soep opgewarmd en daar kleine gehaktballetjes en macaroni aan toegevoegd. En dat was een winnaar. Een gevulde tomaten-maissoep dus. Dit recept gaat in mijn vaste lijst met dingen die ik graag maak.

gevulde tomaten-maissoep

Overigens maakte mijn vader vroeger altijd van die soepen met vlees van gister en van alles wat ie in de kast tegen kwam. Heerlijk waren die. Een recept? Had ie niet. Hij wist vaak niet eens meer wat er precies in zat. Ik moet ook eens soepen gaan maken op die manier. En dan schrijf ik toch even op wat ik nou precies gedaan heb.

Recept Gevulde tomaten-maissoep

Wat heb je nodig?

– 1 ui, gesnipperd
– 1 blikje mais
– 1 blik tomatenstukjes, of gepelde tomaten (snijd de tomaten dan in stukjes)
– 1 klein blikje tomatenpuree
– 2 blokjes groentenbouillon, niet-vegetariërs kunnen ook kip of rund gebruiken
– 750 ml water
– restjes groenten, in blokjes (ik had hier wortel en courgette in)
– 100 gram gehakt, gekruid en in kleine balletjes gedraaid
– macaroni (een klein handje per persoon)
– chilipoeder

Hoe maak je het?

Fruit de gesnipperde ui tot deze glazig ziet.

Bak de tomatenpuree even mee tot de zurige geur weg is.

Giet de tomatenblokjes met het vocht erbij. Voeg het water en de bouillonblokjes toe. Doe er een mespuntje chilipoeder bij. Breng aan de kook. en laat het ongeveer 10 minuutjes zachtjes pruttelen.

Kook intussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let op, gooi de macaroni niet in de soep tenzij die helemaal op gaat. De macaroni wordt papperig als die in de overgebleven soep zit.

Voeg dan de mais toe en en de gehaktballetjes toe en laat nog even 5 minuutjes doorprutttelen, of tot de balletjes gaar zijn. Ze zijn gaar als ze allemaal boven komen drijven.

Proef de soep en voeg eventueel naar smaak chilipoeder, zout en peper toe.

Serveer eventueel met verse peterselie of koriander als je die in huis hebt. Ik heb gedroogde koriander gebruikt en dat was heerlijk.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

10 reacties

  1. Hellen schreef:

    Handig voor de dagen dat je weinig tijd hebt!!

  2. Lonneke schreef:

    Makkelijk recept. Ik heb echt nog nooit zelf soep gemaakt, eigenlijk moet ik het wel een keer proberen.

  3. Fleur schreef:

    Lekker en makkelijk recept van producten die ik eigenlijk altijd wel in huis heb

  4. Claudia schreef:

    Hmmm een lekker en gemakkelijk gerecept! Tomaat en mais goede combi!

  5. Klinkt als een heerlijk maaltje, voor mij dan wel zonder de koriander 😉

  6. Sofie schreef:

    Ah, ik ben dol op tomatensoep! Dit recept klinkt lekker en makkelijk, ga deze zeker eens proberen dus!

  7. Manon schreef:

    Dit klinkt wel erg lekker. Ik ben sowieso een groot fan van tomatensoep en mais vind ik ook wel lekker.

  8. Maaike schreef:

    Lekkere simpele soep, erg fijn in een drukke week. Misschien alleen daarom al deze week eens maken. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.