Gevulde paprika voor 1 persoon

Eigenlijk maak ik nooit gevulde paprika’s. Niet omdat ik het niet lekker vind en ook niet omdat het duur is. Ik denk dat het gewoon een van die dingen is waar ik niet zo snel aan denk. Wel gek eigenlijk, want ik ben gek op paprika. En ook op dingen uit de oven. En op kaas. Hoe dan? Nou ja, laten we het een van die onverklaarbare dingen van of in het leven noemen. Haha.

gevulde paprika

Maar goed, nu dus eindelijk eens een recept voor een Gevulde paprika. En omdat we toch aan het experimenteren zijn, heb ik mezelf als doel gesteld het een recept voor 1 persoon te maken. Dat is qua paprika niet moeilijk. Die kun je tenslotte per stuk kopen. Helaas is dat wat lastiger als het om de vulling gaat. Ik heb nu dus nog 2/3 courgette over, 200 gram gehakt en een nog flink gevuld doosje champignons. Daar kun je prima een heerlijke pasta mee maken, maar dan heb je wel weer een gerecht voor meerdere personen. Daar ga ik dus proberen iets anders op te bedenken.

Recept Gevulde paprika voor 1 persoon

Wat heb je nodig?
(1 portie)

– 1 mooie flinke rode paprika *, gewassen
– 100 gram h.o.h.-gehakt
– 1 kleine rode ui, gesnipperd
– 2 flinke champignons, in stukjes
– 1 teentje knoflook, fijngehakt of door de knoflookpers
– een stukje courgette van ca 10 cm, in kleine blokjes
– 1 tomaat, in stukjes
– 1 klein blikje tomatenpuree
– 1/2 theelepel komijnpoeder
– 1/2 theelepel korianderpoeder
– 2 eetlepels water
– 50 gram geraspte kaas
– zout en peper naar smaak
– olijfolie

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Bak het gehakt rul in een klein scheutje olie in een koekenpan met een dikke bodem. Kruid het gehakt met een beetje zout en peper.

Voeg nu de ui toe en bak deze kort mee. Doe hetzelfde met de knoflook, komijnpoeder en de korianderpoeder.

Doe de champignons in de pan bij het gehakt en bak ze een paar minuten mee. Voeg daarna de courgette toe en doe hetzelfde.

Schep dan de tomatenpuree door het mengsel en laat het kort meebakken (tot de zurige geur van de puree verdwenen is). Nu mag het water en de tomaat erbij. Roer dit even goed door en zet het vuur uit. 

Halveer de paprika en snijd voorzichtig de zaadlijsten uit de twee helften. De helften moeten heel blijven. 

Vul beiden helften met het gehaktgroentenmengsel en verdeel de geraspte kaas over de twee delen.

Zet de paprika’s voorzichtig op een bakplaat en bak ze in ca 20 tot 30 minuten bruin. 

Serveer eventueel met een frisse groene salade. 

Eet smakelijk!

* De paprika wordt door midden gesneden en beiden helften moeten dus kunnen blijven staan. Let hierop als je de paprika koopt.

 

gevulde paprika

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

4 reacties

 1. Mariëlle schreef:

  Mmm ik vind dit altijd heerlijk!

 2. annelotte schreef:

  Ik herken mezelf in jou verhaal. Ik ben gek op paprika, maar ik kom nooit op het idee gevulde paprika te maken…
  Ik ga zo naar de supermarkt, dus ik pas mijn boodschappenlijstje wat aan.
  i.p.v gehakt gebruik ik vegetarisch gehakt, maar ik denk wel dat dit wat lekkers gaat worden!

  • Sandra schreef:

   Gelukkig ben ik niet de enige. Het lijkt altijd zo’n gedoe en dat is het dus helemaal niet. Ik moet het ook snel weer eens maken en dan met een andere vulling. Lekker experimenteren. Laat je weten of het gesmaakt heeft, Annelotte?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.