Gebakken aardappels

Gebakken aardappels
3 vote[s]

Een recept voor gebakken aardappels, dat kan toch iedereen maken? Klopt! Maar aangezien dit echt één van de dingen is waar ik echt een berg van kan eten, doe ik niet hoor, wilde ik hem toch even delen.

Gebakken aardappels kun je natuurlijk gewoon maken door aardappelschijfjes in de winkel te kopen en dat doe ik bij tijdgebrek ook wel eens, maar het is natuurlijk goedkoper en véél lekkerder omdat met je eigen aardappels te maken. Niet alleen omdat je dan zelf bepaalt welke aardappels je gebruikt, maar ook omdat je de dikte kunt aanpassen. En dat laatste is mijn ding. Ik houd van dikke plakjes aardappel. Zodat de buitenkant lekker knapperig wordt en de binnenkant lekker zacht is en je heel goed de aardappel proeft.

gebakken aardappels

Deze aardappels doen het altijd goed als bijgerecht. Bij een simpele salade. Of een visje uit de oven. Of een tartaatje en gekookte boontjes. Het kan allemaal.

Wat heb je nodig?

– 1 grote aardappel per persoon, geschild en gewassen
– boter, om in te bakken
– eventueel ook nog wat olijfolie, om in te bakken
– zout
Hoe maak je het?

Kook de aardappels   ca  10 minuten. Ze beginnen dan zacht te worden, maar zijn nog niet gaar. 

Giet de aardappels af en laat eventjes afkoelen. Je wil tenslotte niet je vingers verbranden bij het snijden.

Snijd de aardappelen in plakjes van gewenste dikte. Ik houd van dikke plakken en die zijn ca. 1 centimeter dik.

Verhit de boter in een koekenpan. Giet hierbij, als je wil, een klein scheutje olie. Dit is om te zorgen dat de boter niet verbrandt.

Leg de schijfjes aardappel in de hete boter en bak ze tot ze bruin zijn. Draai ze om en bak de andere kant ook bruin. De aardappels zullen dan ook gaar zijn. 

Laat de aardappels uitlekken op wat keukenpapier en kruidt ze met zout. 

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.