Frittata met restjes van spinazie en tomaat uit de oven

Hoe was jullie Pasen? Wat hebben jullie allemaal voor lekkers gegeten? De mijne was dit jaar zeer stressvol aangezien ik door omstandigheden in eens helemaal blut was. Dus geen Paasbrood voor mij of een uitgebreid ontbijt of lunch. Gelukkig heb ik wel altijd dingetjes in huis en kan ik daar toch weer een lekker maaltje van in elkaar knutselen. Omdat ik meestal, of eigenlijk al een tijdje altijd, alleen voor mezelf kook, houd ik vaak van die kleine beetjes ingrediënten over. Daar heb ik soms hele wilde plannen mee, maar het komt ook wel eens voor dat het blijft liggen en dan móet het ineens snel op. Dit keer was ik vooral heel blij dat ik nog het een-en-ander had liggen en ik daar toch deze heerlijke Frittata met restjes uit de oven voor lunch van kon maken. Was het toch nog een beetje feestelijk. En echt heel erg lekker!

frittata met restjes

Zoals wij hier de Boerenomelet kennen en in Spanje de Tortilla, zo hebben ze in Italië de Frittata. Een langzaam gebakken luchtige omelet waar je van alles doorheen kunt roeren. In de basisversie zit alleen rode ui, eventueel kwark en kaas afgetopt met verse kruiden. Maar daarmee kun je natuurlijk oneindig variëren. Het is als een soort armeluis gerecht ontstaan. Mensen die het niet breed hadden, maakten de dag na een verse maaltijd deze eieren om zo de restanten op te maken. Hoe toepasselijk! LOL

In het verleden plaatste ik hier ook al receptjes voor een Tortilla met spinazie en champignons en de Tortilla Hatseflats. Toen ik die laatste maakte, zat ik een beetje in een vergelijkbaar schuitje. Daarom zijn dit echt perfecte maaltjes om de basis van te kennen, omdat ze je er zoveel kanten mee op kunt en je meestal wel dingetjes in huis hebt die erin kunnen.

Ook had ik nog een kwart Turks brood over. Nou ja, Turks brood…. dat is iets teveel credit voor de afbakversie van de Lidl. Maar ondanks dat ie niet naar een echtTurks brood smaakt, is ie wel erg lekker! De helft had ik gebruikt voor bij shoarma en een kwart voor een broodje kroket uit de oven. En toen had ik nog een stuk over. Die ik overigens een klein beetje vochtig heb gemaakt en de laatste 5 minuten naast de Frittata met restjes in de oven heb gedaan. Yum-mie!

Recept Frittata met restjes van spinazie en tomaat uit de oven

Wat heb ik gebruikt?
(1 portie)

 • 3 eieren (L) (55 cent)
 • 1 kleine rode ui, gesnipperd (5 cent)
 • 1 handje babyspinazie (30 cent)
 • 5 kerstomaatjes, gehalveerd (30 cent)
 • ca 50 gram witte kaas (feta), in kleine blokjes (30 cent)
 • zout en peper
 • olijfolie om in te bakken en de ovenschaal mee in te vetten
Kosten
Per portie: € 1,50

Hoe maak je het?

Verwarm de oven alvast voor op 200 °C.

Verhit in een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de uisnippers tot ze glazig beginnen te zien. Bak vervolgens de spinazie heel kort mee. Echt meer dan een minuutje is niet nodig. Kruid met zout en peper en laat even afkoelen.

Vet in de tussentijd een kleine ovenschaal in en klop de eieren met zout en peper luchtig. Roer hier de ui en spinazie door. Proef het…., nee hoor dat was een grapje! Je roert dus de ui en spinazie door het luchtig geklutste ei en schenkt dit in de ingevette ovenschaal.

Verdeel over het eimengsel de halve kerstomaatjes en blokjes feta/witte kaas. Zet de frittata in het midden van de oven en bak deze 15 à 20 minuutjes tot deze net aan gaar is.

Serveer met brood of toast.

Eet smakelijk!

Tips:
– Je kunt hier natuurlijk aan toevoegen wat je wilt. Houd er wel rekening mee dat bepaalde ingrediënten even voorgebakken of gekookt moeten worden afhankelijk van hoe snel ze garen.
– Maak er een salade bij en dan heb je samen met een een lekker stuk brood een volledige maaltijd.
– Vervang de feta/witte kaas door geitenkaas of geraspte kaas.
– Je kunt de Frittata met restjes ook in de koekenpan maken. Zorg dan dat je hem op laag vuur laat garen. Dit zal dan circa 15 minuutjes duren. 
– Voeg eventueel verse kruiden naar smaak toe als je deze ook nog hebt liggen. 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

13 reacties

 1. Rachelle schreef:

  Jeetje, er gaat een wereld voor me open! Dit klinkt als een fijn en makkelijk recept, zo hoef ik geen restjes meer weg te gooien 🙂

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Ik ga dit zeker eens doen als ik allemaal restjes over heb. Het lijkt me nog lekker ook!

 3. Lodi schreef:

  Makkelijk en budget recept, daar hou ik wel van, dit is vooral makkelijk op dagen dat er gesport wordt hier in huis. Goed idee!

 4. tamara schreef:

  Ziet er heerlijk uit, ik ben gek op frittata maar vergeet het toch vaak te maken

 5. Marjolein schreef:

  Oh wat lekker en goede tip. Met spinazie in het gerecht gelijk ook een immense vitaminenbom. Nice en brengt me op ideeën, thanx!

 6. Super, weer een leuk ideetje om restjes op te werken! a

 7. judith schreef:

  gisteravond toevallig een fritatta gemaakt, zou ik zo elke dag kunnen eten

 8. Renata schreef:

  Ik denk wel dat ik die combinatie zal lusten – ik hou van alle ingredienten – maak zelf geen frittata, maar wel geregeld eens een omelet met groentjes – heb je al eens witloof in je omelet gedaan en op het laatste een beetje geraspte kaas – ook heel lekker 🙂

 9. Bianca schreef:

  Dit ziet er erg lekker uit en het is volgens mij ook nog eens heel makkelijk om te maken…top combinatie dus 🙂

 10. MamaPlaneet schreef:

  Dat klinkt goed. Betaalbaar en lekker. Ik bewaar je recept. Eens kijken of ik het kan toevoegen aan onze weekboodschappen.

 11. Merel schreef:

  Lekker zeg! Ik heb eens een omelet gemaakt waar iedereen na vier happen mee stopte, omdat het gewoon niet lekker was. Volgens mij kan ik het hiermee helemaal goedmaken 😀

 12. Silkeblogs schreef:

  Wat een super leuk recept! Het ziet er zo goed uit, ik wil dit maken =D

 13. Fleur schreef:

  Goed idee om een Frittata te maken van de restjes! Ziet er heerlijk uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.