Frisse pastasalade met munt en tomaat

Frisse pastasalade met munt en tomaat
2 votes

Als het buiten zo heerlijk warm is, wil je natuurlijk niet heel lang in de keuken staan maar wel lekker eten. Probeer dan eens deze frisse pastasalade met munt. Snel klaar, goedkoop en door de toegevoegde munt lekker fris!

frisse pastasalade

Wederom met dank aan mijn Turkse buurvrouw.

Recept Frisse Pastasalade met munt

Wat heb je nodig:

– 1 klein blikje mais

– 1 klein blikje doperwtjes, al dan niet gemengd met worteltjes

– 4 tomaten

– munt, gedroogd of vers, ik gebruik gedroogde

– Turkse yoghurt

– mayonaise

– 250 gram macaroni

Hoe maak je het:

Kook de macaroni beetgaar in ruim water. Zorg dat het water voldoende gezouten is. 

Meng 3 eetlepels mayonaise met 2 eetlepels yoghurt en 1 eetlepel gedroogde munt, dit zijn geen standaard hoeveelheden, je kan naar smaak meer van het een of ander doen natuurlijk.

Snijd de tomaten in kleine blokjes.

Laat de blikjes groenten uitlekken.

Als de macaroni is afgekoeld, meng je alles door elkaar in een grote schaal.

Eet smakelijk!

Tip: Als je niet meteen gaat eten is het beter de mayo/yoghurtmix pas door de macaroni te mengen als je het gaat opdienen, dan blijft het lekker smeuïg..

Tip 2:  ook heerlijk voor een picknick in het park!

 Ook zo gek op frisse pastasalade? Dan is deze Pastasalade met ham en kaas en een yoghurtdressing vast ook iets voor jou:

pastasalade met ham en kaas in yoghurtdressing

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

19 reacties

  1. Sandra schreef:

    Deze ga ik zaterdag proberen voor een borrel/picknick met collegaatjes in het park… 🙂

  2. Rosita schreef:

    Dat ziet er goed uit!! Ook niet moeilijk om te maken. Maar eens uitproberen. Zelf vind ik het juist erg leuk om te koken.

    • Sandra schreef:

      Leuk om te horen Rosita! Het is inderdaad heel makkelijk om te maken en dat is tijdens de komende warme dagen natuurlijk perfect. 😉

  3. Carli schreef:

    Ziet er super lekker uit! Heb je ook een idee van waar ik Turkse yoghurt haal. Of hoe het noemt? Heel handig voor op m’n werk ☺️

    • Sandra schreef:

      Dank je wel Carli! Hier in bij mij in de buurt (Amsterdam Oost) haal ik het bij de Turkse supermarkt, Albert Heijn, Vomar of de Lidl. 🙂 Als je het niet kunt vinden, kun je ook gewone yoghurt gebruiken. Begin dan met 1,5 eetlepel omdat die iets dunner is. Kijk dan of je de dikte geschikt vindt en voeg er anders nog wat yoghurt aan toe. En mocht je nou naar een Turkse supermarkt gaan, haal dan gelijk verse munt. Dat is daar supergoedkoop en van wat overblijft, kun je natuurlijk heerlijke thee zetten. 🙂

  4. Fleur schreef:

    Heerlijk recept. Deze ga ik zeker bewaren om deze zomer te maken

  5. Beaudine schreef:

    Ziet er super lekker uit! Misschien een idee om te maken vandaag! Ik ben namelijk gek op koken!

  6. Sabine schreef:

    Ah zo lekker voor de zomer. Makkelijk en snel en ook nog vegetarisch!

  7. Vlijtig Liesje schreef:

    Lekker zeg! Ik heb nog nooit koude pasta gegeten maar dit lijkt me wel wat.

    • Sandra schreef:

      Het is ook erg lekker. En pasta doet het koud sowieso goed in salades. Spoel de pasta dan wel af na het koken. 😉

  8. Jasmijn Dennink schreef:

    Klinkt goed!! Dit is ideaal voor een warme zomerdag. Goeie tips en ik heb verse munt in de tuin wat k kan gebruiken. Dat maakt het misschien nog lekkerder? Ik ga het proberen 😀

  9. Sandra schreef:

    Dank Jasmijn. En het is perfect voor een warme zomerdag of als bijgerecht bij de barbecue. Verse munt is zeker nog lekkerder. 😉

  10. MC Kleuver schreef:

    Deze lijkt mij dan niet lekker. Maar zoals je weet is er altijd voor ieder wat wils. Misschien kan ik deze wel een keer maken om te proberen. Je weet het nooit 😉

  11. MamaPlaneet schreef:

    Of mijn man het zou eten, ik betwijl het. Maar dit lijkt mij erg lekker dus ik ga het eens proberen van de week.

  12. Xenia schreef:

    O wat lekker !
    Wat een leuke site zie allemaal heerlijke dingen voorbij komen yumyum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.