Frisse maaltijdsalade met pasta

Eerder kon je hier al het recept lezen van de Frisse Pastasalade met Munt die Carlien van haar buurvrouw heeft geleerd. Dit weekend had ik een afspraak voor een borrel/picknick met collegaatjes in het Vondelpark. Ik moest direct aan die salade denken. We zouden namelijk allemaal iets te eten en te drinken meenemen en dit leek me een perfecte toevoeging aan alle hapjes die hun weg naar het park zouden vinden.

Helaas kwam er iets tussen waardoor ik niet meer naar de afspraak kon gaan. Maar ik had wel al de salade klaar staan. Wat nu? Tsja, ik moest natuurlijk zelf nog wel eten. Aangezien dit meer een bijgerecht was, besloot ik de salade aan te passen. Ik heb er blokjes ham en fetakaas aan toegevoegd. En als ik het nog eens maak, ga ik zeker stukjes bleekselderij aan toevoegen. Ik miste namelijk iets knapperigs.

frisse maaltijdsalade met pasta

Hoewel ik het dus uiteindelijk in mijn eentje heb zitten eten, heb ik er heel erg van genoten. Het is een echte aanrader. Zeker op dit soort warme dagen en hij is perfect voor een picknick of bij de barbecue. Wel vind ik het nog steeds heel jammer dat ik het niet kon delen met mijn collegaatjes en de gezellige meetup heb gemist… Nou ja, there’s always next time.

Wat heb ik gebruikt?

– 250 gram macaroni
– 4 tomaten, in stukjes
– 1 klein blikje erwtjes, uitgelekt
– 1 klein blikje mais, uitgelekt
– 1 halve komkommer, in blokjes
– een stukje feta, in blokjes of verkruimeld
– 150 gram schouderham in dikke plakken, in blokjes
– 1 eetlepel munt, fijngehakt (of meer als je dat lekker vindt)
– 3 eetlepels Griekse yoghurt (in het recept stond Turkse, maar de Griekse was goedkoper)
– 2 eetlepels mayonaise
– zout en peper

Hoe maak je het?

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de macaroni uitlekken. 

Maak de dressing door in een schaaltje de yoghurt met de mayonaise en de munt met elkaar te mengen.

Doe alle ingrediënten, behalve de dressing, in een grote schaal en meng dit goed. Giet de dressing erover en roer goed door. Zorg dat alle producten met de dressing bedekt zijn. 

Proef en kruid eventueel met zout en peper en extra munt als je dat lekker vindt.

Eet smakelijk!

Tip: Voeg stukjes bleekselderij toe voor extra knapperigheid.

Tip: Een toevoeging van kappertjes, als je die lust, geeft een extra pit aan de salade. 

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

18 reacties

 1. Jamey schreef:

  Wat lekker zeg! Ik krijg er trek van!

 2. Linda de Haan schreef:

  Ziet er lekker uit! En het is nog simpel om te maken ook 😀

 3. Hmmm dat ziet er lekker uit! Ik krijg er spontaan honger van. Die ga ik vandeweek eens maken.

 4. Carlijn schreef:

  Yummie! Weer zo’n lekker gerecht! Krijg er trek van als ik het zie!

 5. Beau Bewust schreef:

  Hmm klinkt top. Dit ga ik binnenkort eens maken! 🙂

 6. Kim schreef:

  Heerlijk! Ik ben echt dol op maaltijdsalades! Zelf gemaakt dan haha. Je kunt er zo eindeloos mee variëren!

 7. Anne schreef:

  Wat een goed idee om een salade met macaroni te maken!

 8. Natascha schreef:

  Ziet er heel erg lekker uit! Ik krijg er nu al honger van 😀

 9. Dit eten wij heel vaak in de zomer! Echt zo lekker 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.