Engels ontbijt

Engels ontbijt
2 votes

Als ik in London ben, dat is helaas al meer dan 8 jaar en dus veel te lang geleden, dan kan ik echt genieten van zo’n bord vol met allerlei lekkers bij het ontbijt. Mensen die mij beter kennen, vinden dat vreemd aangezien ik nogal een lastige ontbijter ben. Ik eet vaak te laat of vergeet het. Als ik net wakker ben, vind ik het namelijk lastig om al gelijk iets te eten.

engels ontbijt

Toch is dat op ‘vakantie’ anders. Waarschijnlijk omdat ik  veel rustiger opsta, in plaats van zo lang mogelijk te blijven liggen om vervolgens als een wervelstorm mezelf klaar te maken voor werk. Als ik in London ben, dan ga ik er echt voor zitten. En dan geniet ik met volle teugen van een Engels ontbijt vol met heerlijks.

Helaas kun je hier, voor zover ik weet, niet dezelfde worstjes krijgen als die ze in Engeland bij het ontbijt serveren. Veel mensen vinden dat helemaal niet erg omdat ze die niet zo lekker vinden. Ik vind ze juist wel heel lekker, maar dat komt vast omdat ik geen worstjes-fan ben.

Heel soms wil ik thuis, op een luie zondag, zelf een Engels ontbijtje klaarmaken. Zonder worstjes dus, en ook zonder bloedworst of black pudding zoals de Engelsen het noemen. Maar wel heel lekker. En zeker niet duur.

Recept Engels ontbijt

Wat heb je nodig:
(2 porties)

– 4 eieren
– 1 klein blikje witte bonen in tomatensaus
– 2 tomaten, in helften gesneden
– ca 6 champignons, in plakjes gesneden
– 2 plakjes (bak)bacon
– 2 eieren, of 4 als je van lekker veel ei houdt
– 4 boterhammen, geschikt om toast van te maken
– boter, om te bakken

Hoe maak je het?

Verwarm op laag vuur de witte bonen in tomatensaus in een klein pannetje.

Bak in een grote koekenpan in boter de champignons bruin. Kruid ze met een beetje zout. Schuif de champignons naar een kant van de pan.

Bak nu de plakken bacon in dezelfde pan. 

Verwarm intussen in een andere koekenpan de boter om de eieren in te bakken. Bak spiegeleitjes van de eieren. Kruid met zout. 

Toast intussen de boterhammen.

Schuif ook de plakken bacon even naar de zijkant van de pan en bak nu kort de stukjes tomaat aan op de zachte kant. 

Serveer alles op een bord. Begin met de eieren en de bacon en schep de rest er omheen. Beboter eventueel de toast als je dat lekker vindt. 

Eet smakelijk!

Tips:
– Je kunt in plaats van spiegeleitjes ook een omelet bakken of roerei. Wat je zelf maar lekker vindt. 
– Serveer eventueel met ketchup en/of brown sauce.
– Doe een paar druppeltjes worchestershiresauce door de witte bonen in tomatensaus.
– Bak/rooster de bacon, tomaten en champignons in de oven voor een light versie.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

1 reactie

  1. Rob schreef:

    Ik ben al niet echt een ontbijter, als verpleegkundige, om 6uur op moeten haha. Daarnaast ook weinig zin om op die tijd veel werk te doen, een Engels ontbijt op deze tijden lijkt me al helemaal minder haha. Misschien dat ik toch even beter inspiratie kan halen uit een van de andere ontbijt voorstellen. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.