Eiersalade met lenteui voor op brood of toastjes

Laatst had ik best veel eieren in huis. Dus tijd voor een lekkere salade voor op brood tijdens mijn lunch! Eiersalade is een salade die iedereen lust. Het is lekker op brood en op toast en het is zo makkelijk om te maken. Deze eiersalade met lenteui krijgt door de toevoeging van de lenteui een frisse en ietwat pittige smaak. Dat past natuurlijk prima bij eieren die van zichzelf heel neutraal smaken.

eiersalade met lenteui

Eigenlijk is het misschien een beetje gek om een receptje voor eiersalade te plaatsen, want hoe moeilijk is dat nu eigenlijk. Je kookt en prakt eieren, roert er wat mayonaise door en kruidt de salade naar smaak. Een kind kan de was doen. De komende tijd wil ik gaan proberen om deze standaard salades iets bijzonderder te maken door het toevoegen van misschien onverwachte smaken.

Bij deze eiersalade koos ik ervoor om gemalen komijn toe te voegen. Dit klinkt misschien gek, maar ik heb ooit bij een Iftar gekookte ei gekregen waarnaast een beetje zout en gemalen komijn lagen. Je kon dan een stukje ei in de kruiden dopen en opeten. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten van de combinatie ei en komijn, maar nieuwsgierig als ik ben, moest ik het proberen. En dat was me toch lekker! Sindsdien gebruik ik vaker komijn bij gekookt ei. En nu dus ook in deze salade.

Recept eiersalade met lenteui

Wat heb je nodig?

 • 4 eieren
 • 1 lenteui
 • 2 eetlepels mayonaise
 • 1/2 theelepel komijnpoeder
 • 1/2 theelepel paprikapoeder
 • zout en peper, naar smaak

Hoe maak je het?

Kook de eieren hard in 10 minuutjes. Laat ze daarna schrikken door ze een paar minuutjes onder koud water af te spoelen.

Zorg dat de eieren zijn afgekoeld. Pel de eieren en prak deze met een vork in een schaaltje en meng met de andere ingrediënten. Proef de salade en kruid eventueel met wat extra kruiden naar smaak.

Serveer als lunch op boterhammen. Ook lekker met spinazie onderop en plakjes tomaat er bovenop. Of met sla en tuinkers. Deze salade is natuurlijk ook geschikt om op toastjes te eten.

Eet smakelijk!

Gek op ei? Probeer dan ook eens deze lekkere smeuïge omelet met kaas, tomaat en spinazie op toast of brood:
omelet met kaas tomaat en spinazie

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

8 reacties

 1. Dhini schreef:

  Lekker. Love eiersalade

  • Sandra schreef:

   Me too! Ik ga er binnenkort veel meer mee experimenteren. Eens kijken op wat voor verrassende combinaties ik kan komen. 🙂

 2. Margon schreef:

  Klinkt lekker en inderdaad erg verrassend! Ik maak eigenlijk altijd een redelijk standaard eiersalade, met mayonaise, mosterd, bieslook en peterselie. Iedereen vindt hem lekker, want ik krijg jaarlijks voor de paasbrunch de opdracht de salade de verzorgen 😉

  • Sandra schreef:

   Zoals jij hem maakt, is ook erg lekker Margon! Ik had veel eieren en lenteuitjes die op moesten. Dan ga je daarmee aan de gang. En het geeft net een lekkere pit en een beetje knapperigheid in de salade. 😉

 3. Marieke schreef:

  Ik ben dol op alles met ei! Kreeg al trek bij het zien van deze foto! Van de week maar eens eiersalade maken!

 4. Claudia schreef:

  Ik ben gek op eiersalade. Mijn ultieme combi…. een Italiaanse bol met ham en eiersalade! Dit recept ga ik onthouden.

 5. Merel schreef:

  Lekker om eens zelf te maken. Ook leuk om met de kinderen te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.