Eenpersoons risotto met champignons en rode ui

Eenpersoons risotto met champignons en rode ui
Rate this post

In het kader van de serie 1-persoonsgerechten, dit maal een Eenpersoons risotto met champignons en rode ui. Risotto maak ik normaal altijd een beetje op gevoel. Met als gevolg een portie voor 2 personen. De tweede portie eet ik dan de volgende dag. Dat is eigenlijk helemaal niet zo lekker. Risotto moet je direct als het klaar is opdienen en eten. Maar ja, in het kader van de No Waste eet ik het dan toch op. Je kunt van een restje risotto ook Arancini, oftewel risottoballetjes maken. Dat zijn een soort bitterballetjes, maar dan met een vulling van risotto. Vind hier een recept voor Arancini uit Pauline’s Keuken.

Eenpersoons risotto met champignons en rode ui

Voor deze risotto gebruikte ik een zakje champignonmix van 250 gram van de Albert Heijn. Ik gebruik liever geen voorgesneden groenten, want duurder, en al liever helemaal geen kleinverpakkingen, want verhoudingsgewijs nóg duurder. Maar de kleinverpakkingen waren in de aanbieding: 2 zakjes voor € 2,-. En met het oog op de uitdaging om 1 persoonsgerechten te posten, leek het me interessant om te zien wat ik met die zakjes kon maken en of het inderdaad geschikte eenpersoonsgerechten zou opleveren.

Deze eenpersoons risotto met champignons en rode ui was erg smakelijk en door het gemak van de voorgesneden groenten ook makkelijk te bereiden.

Recept Eenpersoons risotto met champignons en rode ui

Wat heb je nodig?
(1 portie)

– 75 gram risottorijst
– 250 gram champignonroerbakmix
– 500 ml bouillon
– olijfolie
– 30 gram geraspte kaas, een handje
– peper en zout, naar smaak

Hoe maak je het?

Verwarm de bouillon. Gebruik eventueel een (groenten)bouillonblokje. 

Verhit de olie in een koeken- of hapjespan met een dikke bodem. Fruit op middelmatig vuur de rijst aan tot deze doorzichtig ziet. Voeg nu de groentes toe en bak heel even mee. 

Schenk met een soeplepel bouillon in de pan. Roer goed door. De bouillon moet opgenomen worden door de risottorijst. Als de bouillon is opgenomen, voeg dan de volgende soeplepel bouillon toe. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 minuten, maar is het beste te controleren door gewoon te proeven. Een niet-gare korrel smaakt een beetje kalkachtig. 

Voeg als de rijst gaar is de kaas toe en roer goed door tot de kaas gesmolten is. Proef de risotto en kruid eventueel na met zout en peper naar smaak. 

Serveer direct. 

Eet smakelijk!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.