Courgetti met champignons voor 1 persoon

Courgetti met champignons voor 1 persoon
2 votes

Dit gerecht is ontstaan omdat ik weer eens wat groentes moest opmaken. Ik maakte Gevulde paprika voor 1 persoon en had daar maar een klein stukje courgette voor nodig. Dus ik had nog een flink stuk over. En zo ontstond het idee om deze Courgetti met champignons te maken, want ik had ook nog champignons over van datzelfde gerecht. Na een kleine speurtocht door koelkast en kastjes ontstond dit gerecht. Het was voor een eerste keer en een experimentje echt super goed gelukt.

courgetti met champignons

Ik ga deze courgetti met champignons zeker vaker maken, maar ik ga er, dat weet ik nu al, zeker ook mee variëren. Bijvoorbeeld door er rucola aan toe te voegen, of in plaats van zuivelspread een saus te maken van avocado met de room. Allerlei ideeën schieten al door mijn hoofd. En die ga ik zeker ook met jullie delen als ze geslaagd voor de smaaktest zijn.

Recept Courgetti met champignons voor 1 persoon

Wat heb je nodig?
(1 portie)

– ca 2/3 courgette
– 200 gram champignons, in plakjes
– 1 eetlepel (kook)room
– 1 eetlepel zuivelspread
– 1 teentje knoflook, fijngehakt of door de knoflookpers
– 1/2 theelepel oregano
– 1/2 eetlepel citroensap
– peper en zout, naar smaak
– olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Was de courgette. Als je een spirelli hebt, kun je daar nu sliertjes van de courgette mee maken. Je kunt dit ook met een mandoline doen of, zoals ik deed, met een kaasschaaf. Schaaf met de kaasschaaf dunne plakjes van de courgette. Doe dit rondom, zodat je uiteindelijk de zaadlijst over houdt. De zaadlijst gooi je weg. Snijd nu van de plakjes dunne slierten/reepjes. Zet deze apart.

Verhit een scheutje olie in een hapjespan of een grote koekenpan met een dikke bodem. Fruit hierin de ui tot deze glazig ziet. Bak dan de knoflook kort mee.

Voeg nu de champignons toe en bak deze ca 5 minuten mee. Kruid met zout en peper.

Roer de room, zuivelspread, citroensap en oregano door de champignons. Kruid met nog een klein beetje zout en peper. Laat dit goed warm worden. Let op dat je het niet laat koken. 

Laat de courgetti nu ca 3 tot 4 minuutjes in de saus beetgaar worden. Proef de saus en kruid eventueel na met peper naar smaak. 

Serveer eventueel met een frisse groene salade. 

Eet smakelijk!

Tips:
– Roer aan het einde een handje rucola of spinazie door de courgetti
– Rooster een klein handje pijnboompitjes en strooi die op je bord over de courgetti

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

2 reacties

  1. Vlijtig Liesje schreef:

    Ik heb twee courgettes in de koelkast, en dit lijkt me wel wat! Champignons heb ik ook, maar wel in een potje. Kan dat ook?

    • Sandra schreef:

      Wellicht een beetje laat antwoord, maar deze comment was zo mijn spamfolder in gefietst… :S
      Je kunt die zeker daarvoor gebruiken. Ik zou ze alleen niet zo lang bakken dan omdat ze al gaar zijn. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.