Courgettekoekjes

Courgettekoekjes
1 vote

De courgettes in de tuin groeiden de pan uit en na een tijdje moet je wat creatiever worden als je niet wil dat de courgettes je de keel gaan uithangen…

Vandaar, experimenteren! En jawel, een geslaagd experiment ook: kleine courgettepannenkoekjes.

courgettekoekjes

Wat gaat erin:

– 1 courgette, geraspt
– 1 kopje kikkererwtenmeel
– 2 eieren
– 1/2 kopje melk
– 1 kleine ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel garam massala
– 1 theelepel zout
– zonnebloemolie om in te bakken

Hoe maak je het:

Rasp de courgette en laat deze uitlekken: het is erg vochtig. Ik knijp het ook nog een beetje uit.

Maak van de rest van de ingrediënten een beslag en roer als laatste de courgette erdoor. Als het beslag te dun is, doe er dan wat meer kikkererwtenmeel bij. Het moet iets dikker zijn dan gewoon pannekoekenbeslag.

Verhit een laagje olie in een koekepan en schep met een juslepel een klein beetje beslag in de pan, er kunnen makkelijk 3 schepjes in 1 pan.

Laat aan 1 kant goudbruin worden en draai dan om en laat de andere kant goudbruin worden.

Ze zijn zo al lekker, maar het wordt extra lekker met satésaus! (klik hier voor Carlien’s recept voor satésaus)

Je kunt de courgettekoekjes als snack of tapas eten, maar ze zijn ook heerlijk als lunch, of met een salade en bijvoorbeeld rijst als hoofdgerecht.

Tip: ook koud zijn ze erg lekker, bijvoorbeeld met een beetje tzatziki!

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

6 reacties

  1. Leen schreef:

    Hey Karlien,

    Vandaag bovenstaand recept geprobeerd. Inderdaad heerlijk !
    Bedankt

  2. annelotte schreef:

    oeeeeh dit klinkt zo ontzettend lekker! Ik zou wel vanwege intolerantie iets anders moeten verzinnen op die 2 eieren… Maar dit wil ik zeker een keer proberen! Ik heb t recept opgeslagen. Dankjewel 🙂

    • Sandra schreef:

      Misschien kun je het vocht uit een blik kikkererwten gebruiken? Als je dat opklopt kun je het schuim dat je krijgt als vervanger voor eiwit gebruiken. Misschien als je het licht opklopt, dus tot het dikker wordt, kun je het gebruiken als vervanger voor ei?

  3. Nicole Orriëns schreef:

    Ik heb nog een vergeten courgette in mijn koelkast liggen, dus dit recept is heel welkom. Leuk om koekjes te maken van groente : )

  4. MamaPlaneet schreef:

    Lekker! Weet ik uit ervaring. Mijn moeder maakt deze al jaren in een aangepaste vorm. Zeker een aanrader!

  5. Kimberly schreef:

    Kala namak smaakt ook nrr ei?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.