Captain’s Dinner

Captain’s Dinner
3 vote[s]

Vroeger stond ik, in mijn herinnering dan, altijd om mijn moeder heen te draaien als zij dit gerecht maakte. Vooral de uitgebakken spek leek de hele tijd naar mij te roepen. Het is al ‘eeuwen’ geleden dat ik dit gegeten heb, dus het werd vooral weer eens tijd. En het fijne: je kunt de Captain’s Dinner zo goedkoop houden of duur maken als je zelf wilt.

captain´s dinner

Eigenlijk hoor je dit niet met gekookte aardappels te eten, maar ik vind dat nu eenmaal lekker erbij. Dus ik doe het lekker toch. Sowieso maak je dit naar eigen smaak en inzicht. De basis zijn de kapucijners, of bruine bonen, als je die lekkerder vindt.

Verder hoort er natuurlijk wel uitgebakken spek bij. Dit kunnen spekreepjes zijn, reepjes ontbijtspek of stukjes gesneden speklapjes. Daarnaast serveer je er allerei zuurwaar bij zoals augurkjes, Amsterdamse uitjes en piccalilly. Natuurlijk hoort er ook ui bij. Deze wordt vaak op laag vuur bruin gebakken, maar ik vind het eigenlijk lekkerder om er rauwe gesnipperde ui bij te eten. Dat geeft een lekker pittig smaakje en het knapperige erbij vind ik ook heerlijk.

Al met al is dit super makkelijk om te maken en kun je er mee doen wat je wilt. Gebakken champignons erbij? Waarom niet? Gebakken of rauwe stukjes paprika erbij? Gewoon doen! Of rookworst opgewarmd en in plakjes? Yum!

Wat heb ik gebruikt?
(2 porties)

– ca 400 gram kapucijners
– 1 ui, helft in ringtjes en andere helft gesnipperd
– 2 flinke aardappels, geschild en in stukken
– 100 gram spekreepjes
– piccalilly
– Amsterdamse uitjes
– augurk in stukjes
– zout en peper, naar smaak

Hoe maak je het?

Kook de aardappels in 15 tot 20 minuten gaar in zout water. 

Verwarm intussen de kapucijners in een klein pannetje op laag vuur. Je kunt natuurlijk ook gedroogde kapucijners gebruiken. Deze moeten dan wel voorgeweekt en nog gekookt worden. 

Bak de spekjes uit en houdt ze warm.

Bak de ringen ui in boter op laag vuur tot ze bruin zijn. Let op: dit duurt wel eventjes, ca 15 minuutjes. Zet ze dus tegelijk met de aardappels op. 

Verdeel de rest van de ingrediënten in kleine schaaltjes zodat je die later op tafel kunt zetten en je zelf kunt kiezen wat je erbij wilt eten. 

Kruid de kapucijners met zout en peper naar smaak. 

Serveer de kapucijners met de aardappels en zet de andere ingrediënten in aparte schaaltjes op tafel. 

Eet smakelijk!

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.