Bruine bonensoep voor 1 persoon

Dit recept voor Bruine bonensoep voor 1 persoon is het eerste recept in een serie van gerechten voor 1 persoon. Laatst vroeg ik op onze Facebookpagina of er nog wensen zijn wat betreft soort recepten. Het antwoord was 1 persoonsgerechten. Nu snap ik dat heel goed, want het is best lastig om voor je uppie te koken. Sommigen vinden het zelfs niet leuk om te doen.

Het probleem is dat het eigenlijk heel moeilijk is om ingrediënten voor een 1 persoonsmaaltijd te kopen zonder dat je van alles overhoudt. Natuurlijk kun je bij supermarkten tegenwoordig bijvoorbeeld kleine verpakkingen voorgesneden groenten kopen, maar de prijzen daarvan zijn omgerekend best duur. Net zoals voorgesneden groenten weer een stuk duurder zijn dan ongesneden groenten.

Anyway, ik vond het eigenlijk wel een leuke uitdaging. Des te meer omdat ik zelf ook tegen dat probleem aanloop. Nu kook ik vaak voor meerdere dagen, vooral ook omdat ik dan doordeweeks na werk niet nog in de keuken hoef te gaan staan. Iets wat ik meestal niet doe, want moe, geen zin of wat dan ook voor excuus.

bruine bonensoep voor 1 persoon

Het is nog even zoeken naar gerechten waarbij je of geen restjes groenten en dergelijke overhoudt of een combinatie van recepten zodat je niks hoeft weg te gooien, want daar doen we liever niet aan. Het is dus eigenlijk heel erg leuk om dit te doen. Ik ben benieuwd wat er allemaal uit de pannen op het bord zal verschijnen.

Nu dan het eerste recept. Dit recept is supermakkelijk en heel snel te bereiden. Het lijkt eigenlijk heel erg op mijn recept voor Bruine bonensoep à la Sandra die al eerder op Budgetchef*** verscheen. Dat was eigenlijk heel grappig, want daar had ik niet eens naar gekeken. Puur toeval dus. Ik was ook bang dat het een ‘duur’ recept zou worden omdat je toch verhoudingsgewijs duurdere ingrediënten aanschaft. Maar dat viel reuze mee. Specerijen heb ik gewoon in huis en aan de producten die ik erbij moest kopen, was ik maar € 1,74 kwijt. Dat is te doen dus! Dit is voor mij een blijfertje.

Recept Bruine bonensoep voor 1 persoon

Wat heb je nodig?
(1 portie)

– 1 klein blikje bruine bonen
– 1 magnetronrookworst, (zo’n rechte 1 persoons rookworst dus)
– 50 gram soepgroenten*
– 1 eetlepel tomatenpuree, of een klein blikje
– 1 klein laurierblaadje
– ca 100 ml water**
– 1 theelepel bouillonpoeder, of een half bouillonblokje
– zwarte peper, naar smaak

Hoe maak je het?

Snijd de rookworst, dus zonder deze te verwarmen volgens de aanwijzingen op de verpakking, in plakjes. Doe vervolgens alles bij elkaar in een klein pannetje en roer goed door zodat de tomatenpuree goed verdeeld is door de soep. 

Breng de soep aan de kook en laat deze dan zachtjes 10 minuutjes op laag vuur pruttelen. Haal de laurier eruit en klaar is de Bruine bonensoep voor 1 persoon! Ik had precies 1 soepbord vol. 

Eet smakelijk!

* Ik had een zakje van 250 gram gekocht omdat ik het restant ga gebruiken voor een omelet waarvan het recept nog volgt.
* Na het leeggooien van het blikje bruine bonen, vulde ik deze voor de helft met water en schonk dit in de pan. Als je de soep te dik vindt, kun je natuurlijk nog een klein beetje water erbij doen. 

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.