Bruine bonen schotel met paprika

Bruine bonen schotel met paprika
5 vote[s]

Laatst zag ik bij een van mijn Facebookvriendjes een foto voorbij komen van haar versie van een chili con carne en dat zag er heerlijk uit vooral door de drie kleuren paprika die ze gebruikt had. Zo vrolijk en zo smakelijk! Paprika vind ik sowieso heerlijk en al die kleurtjes geven me zin om te eten. Niet dat daar veel voor nodig is. Haha. Maar omdat ik eigenlijk vind dat paprika niet thuishoort in de chili, misschien er naast in een salade, maar niet erin, bedacht ik een soort bonenschotel waar ze van mij wel in mochten. Een Bruine bonen schotel dus. Met paprika.

Bruine bonen schotel

Het slaat natuurlijk nergens op dat ik vind dat paprika niet in een chili hoort, maar dat is wat ik vind. Je hoeft je daar natuurlijk helemaal niet aan te houden. Kook vooral zoals jij het lekker vindt. Voor mij is dit gewoon weer een nieuw recept. En lekker dat het was. Ik deed er een klein beetje kaneel in wat voor mij echt een heerlijke toevoeging was. Er wordt eigenlijk veel te weinig gekookt met kaneel. Heb je wel eens een klein beetje kaneel bij de koffie in je filter gedaan? Zoooo lekker!

Maar goed, we zetten nu geen koffie. We zijn aan het koken. De  Bruine bonen schotel dus. Met een snufje kaneel. En een restje champignons. Dat worden er volgende keer meer. Of misschien vervang ik het gehakt wel door fijngehakte champignons. Mmmm… Ook al zin om dat te proberen.

Recept Bruine bonen schotel met paprika

Wat heb je nodig?
( 4 à 5 porties)

  • 300 gram gehakt, runder of h.0.h.
  • 1 grote pot bruine bonen, uit blik mag natuurlijk ook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 100 gram champignons
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 1/2 eetlepel komijn poeder
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • snufje kaneel
  • snufje gemalen gedroogde chilipeper
  • zout en peper, naar smaak
  • rijst (75 tot 100 gram per persoon)

Hoe maak je het?

Verhit een flinke hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Kruid met een beetje zout en peper.

Voeg de champignons toe en bak deze circa 5 minuutjes mee. Voeg dan de paprikastukjes toe, roer goed door en bak kort mee. De paprika mag nog lekker knapperig blijven.

Bruine bonen schotel

Kruid het geheel met de korianderpoeder, komijnpoeder en de zwarte peper. Bak dit kort mee zodat de smaak van de kruiden goed vrij komt. Voeg nu de tomatenblokjes, de kaneel, de chili, de oregano en de bonen toe (niet afspoelen!). Schenk een bodempje water in de pot of het blik waar de bonen in zaten. Schud dit even rond en giet in de pan. Roer het geheel goed door.

Bruine bonen schotel

Laat het geheel op laag vuur zachtjes pruttelen terwijl je de rijst kookt. Proef een paar minuten voor serveren of de schotel nog kruiden nodig heeft en kruid eventueel na met zout, peper en/of gemalen gedroogde chilivlokken.

Serveer de Bruine bonen schotel over de rijst en geef er eventueel tortillachips bij en/of geraspte kaas.

Eet smakelijk!

Tips:
– Serveer met stukjes avocado
– Bestrooi met gehakte verse koriander als je daar van houdt. 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.