Bobotie

Bobotie is een traditionele Zuid-Afrikaanse gerecht dat bestaat uit gehakt, kruiden, appelmoes, rozijnen en een krokante laag bovenop. Het is een heerlijk gerecht dat gemakkelijk te maken is en een geweldige manier is om de smaken van Zuid-Afrika te ervaren. Hier is een recept voor bobotie dat iedereen kan maken.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 eetlepel kerriepoeder

– 1 eetlepel komijnpoeder

– 1 eetlepel korianderpoeder

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 eetlepel suiker

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 blikje appelmoes

– 1/2 kopje rozijnen

– 1/2 kopje geroosterde amandelen

– 1/2 kopje paneermeel

– 1 ei

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

4. Voeg de kruiden, zout, peper en suiker toe en roer goed door.

5. Voeg de appelmoes, rozijnen en amandelen toe en roer goed door.

6. Voeg het ei en paneermeel toe en roer goed door.

7. Verdeel het gehaktmengsel in een ovenschaal en druk het aan.

8. Bak de bobotie in de oven gedurende 30 minuten.

9. Serveer de bobotie warm met rijst of aardappelpuree.

Bobotie

Geef een reactie

Schuiven naar boven