Bloemkool met kerriesaus

Bloemkool met kerriesaus
3 votes

Hoewel ik gek ben op allerlei spannende gerechten uit alle windstreken, kan ik soms ook echt heel erg genieten van de simpele Hollandse pot. Aardappels, groenten en een stukje vlees. Daar is wat mij betreft helemaal niets mis mee.

Vandaag had ik trek in bloemkool. Met een sausje natuurlijk. En ik moet, met het schaamrood op mijn kaken, bekennen, dat ik die altijd van een pakje maakte. Niet omdat ik geen saus kan maken. En ook niet omdat saus maken moeilijk is. Het kost namelijk ongeveer net zoveel tijd als het bereiden van saus uit een pakje. Het doet me gewoon denken aan mijn moeder’s eten. Dat kun je soms hebben he?

bloemkool met kerriesaus

Maar goed, vandaag was het tijd om wel een keertje zelf saus te maken. En het werd een kerriesausje. Heerlijk!

Wat heb ik gebruikt?
(2 personen)

Voor de saus:
– 20 gram roomboter
– 20 gram bloem
– 200 ml melk
– 1 soeplepel met kookvocht van de bloemkool
– 1 theelepel kerriepoeder
– zout en peper

Verder:
– 1 halve bloemkool
– 4 aardappels
– 2 jägerburgers, of anders gewone hamburgers

Hoe heb ik het gemaakt?

Kook de aardappels en de bloemkool zoals je dat gewend bent. Bak de burgers. Houd rekening met de verschillende kooktijden.

Smelt de boter in steelpannetje. Voeg dan de bloem toe en roer dit goed door. Laat dit een paar minuutjes garen zodat de bloem gaar is.

Voeg nu beetje bij beetje en al roerende de melk toe. Als alle melk in de pan zit en het helemaal vermengd is, voeg dan de kerrie toe. Laat heel even pruttelen.

Voeg nu ongeveer een halve soeplepel van het kookvocht van de bloemkool toe aan de saus en roer goed door. Proef de saus en voeg evenuteel zout en peper naar smaak toe.

Schenk de saus over de gekookte bloemkool en serveer met de aardappels en de burgers.

Eet smakelijk!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

4 reacties

  1. Annemarel schreef:

    Oh top. We hadden het er toevallig deze week tijdens de maaltijd over dat we de bloemkool eens anders moeten gaan eten. En zie hier…de tip! thnx

  2. Fleur schreef:

    Aaah, dat maakte mijn oma ook altijd voor ons. Heerlijk

    • Sandra schreef:

      Ja he! Mijn moeder maakte het altijd. Of eigenlijk had ze elke keer een andere saus bij de bloemkool. Alleen de groentensaus vond ik niet lekker. Maar voor de rest: yummie!

  3. Nicole Orriëns schreef:

    Ik klikte op deze post omdat dit een gerecht is dat ik regelmatig klaarmaak: bloemkool met kerriesaus. Maar mijn kinderen vinden het maar niks helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *