Bietjessalade met spek en geitenkaas

Deze bietjessalade met spek en geitenkaas ontstond eigenlijk omdat ik laatst een bietenstamppotje voor 1 persoon had gemaakt. Ik gebruikte daarvoor zo’n vacuümverpakking met gekookte bietjes die ik voor € 1,- op de markt had gekocht. En aangezien ik probeer zo vaak mogelijk zelf lunch mee naar het werk te nemen en dan het liefst een salade zodat ik voldoende groentes binnen krijg, werd deze salade geboren.

Bietjessalade met spek en geitenkaas

Ik heb deze salade de avond van te voren voorbereid omdat ik niet echt een ochtendmens ben. Lees: ik sta zo laat mogelijk op en sjees dan door het huis en verlaat vaak 20 minuten later het huis. Geen tijd dus om dan een salade te maken. En ja, ik kan de wekker eerder zetten, maar dat werkt bij mij echt niet. Dus salades bereid ik altijd voor. In dit geval heb ik de bietjes in een apart bakje gedaan, omdat ik niet wilde dat alles roze zou zijn als ik het zou gaan eten.

Recept Bietjessalade met spek en geitenkaas

Wat heb je nodig?
(1 portie)

– 1 gekookt bietje (ik had één grote over)
– 1 stukje komkommer van ca 10 cm
– ca 60 gram geitenkaas
– 4 plakjes ontbijtspek
–  handje rucola
– 1 eetlepel zilveruitjes
– 1 eetlepel balsamico azijn
– 2 eetlepels olijfolie
– zout en peper naar smaak

Hoe maak het het?

Bak de plakjes ontbijtspek in een droge koekenpan tot ze lekker knapperig zijn. Laat ze dan uitlekken en afkoelen op een stukje keukenpapier.

Snijd de biet in blokjes (ik trek hier plastic handschoentjes voor aan zodat ik geen rode vingers krijg). Snijd ook de komkommer in blokjes.

Verdeel de rucola over een bord, strooi hierover de blokjes biet en komkommer. Verdeel hierover de zilveruitjes. 

Snijd of breek de ontbijtspek in stukjes en verdeel deze ook over het bord. Verbrokkel de geitenkaas en verdeel deze als laatste over het bord. 

Klop de balsamico en olijfolie tot je een mooie dressing hebt en sprenkel deze over de salade. 

Kruid eventueel met zout en peper naar smaak. 

Eet smakelijk!

Tip: Omdat ik de bietjes apart heb meegenomen heb ik de dressing over de bietjes gedaan, omdat die niet kunnen ‘verleppen’. Op werk deed ik alles bij elkaar op het bord en heb het daar gemengd. En gesmult. 

Meer lunchsalades? Probeer deze ook eens:

lunchsalade caprese

Lunchsalade caprese

 

rijkgevulde lunchsalade

Rijkgevulde lunchsalade

 

salade ontbijtspek en champignons

Salade met ontbijtspek en champignons

 

lunchsalade met kip

Lunchsalade met geroosterde kip

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

1 reactie

  1. Ilona schreef:

    Ik ben benieuwd naar de combi van biet en komkommer. Beide staan in mijn moestuin dus ik zal hem onthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.