Bietenstamppot met een lekkerbekje

Bietenstamppot met een lekkerbekje
2 votes

Stampotjes maak ik meestal in grotere hoeveelheden en dat doe ik dan ook zodat ik na een drukke werkdag niet hoef te koken en gewoon even een snelle hap kan opwarmen. Maar in het kader van de 1-persoonsgerechten, gaan ik die vanaf nu af en toe, want gemak dient doordeweeks toch de mens, in kleinere porties te maken. De eerste poging is deze Bietenstamppot met een lekkerbekje.

bietenstamppot met een lekkerbekje

Voor de bietjes koos ik voor zo’n vacuümverpakt pakje met daarin 500 gram bietjes. Natuurlijk kun je de bieten ook zelf koken en dat zal ook veel lekkerder zijn, maar ik ging nu voor de optie makkelijk en snel. Als je zelf bietjes wilt koken, klik dan even hier.

En het lekkerbekje kwam van de markt, omdat dat én makkelijk is, maar ook superlekker en heel goedkoop. Ik koop ze op de Dappermarkt voor € 1,25. Even opwarmen in de oven en smullen maar. Ook heerlijk op een broodje met een bijvoorbeeld ravigottesaus. Wel zelf maken? Klik dan hier.

Recept Bietenstamppot met een lekkerbekje

Wat heb je nodig?
(1 portie)

– ca 200 gram gekookte biet
– ca 250 gram kruimige aardappels
– 1 eetlepel crème fraîche
– 1 eetlepel zilveruitjes
– peper en zout naar smaak
– 1 kant-en-klaar lekkerbekje (van de markt)

Hoe maak je het?

Schil en was de aardappels en snijd in gelijke stukken. Kook ze gaar in 15 tot 20 minuten. 

Rasp de bietjes of hak ze fijn in de hakmolen van de blender.

Giet de aardappels af als ze gaar zijn en stamp ze fijn met een stamper. Roer hier de bietjes en crème fraîche door en kruid met peper en zout naar smaak. Roer er dan de zilveruitjes door. Verwarm de stamppot op laag vuur voor ongeveer 10 minuutjes. Roer af en toe door. 

Verwarm intussen het lekkerbekje in de oven. 

Serveer de bietenstamppot met het lekkerbekje en doe daar eventuaal wat ravigottesaus bij. 

Eet smakelijk!

Tips:

– Vervang de zilveruitjes door kleine blokjes augurk
– Vervang het lekkerbekje door vissticks

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *