Bechamelsaus

Rate this post

Iedereen kent wel de bechamelsaus. Helaas weet niet iedereen hoe makkelijk het is om deze te maken. Vaak wordt er dan ook gebruik gemaakt van potjes en zakjes. Dit is echter helemaal niet nodig. Kijk maar eens hoe makkelijk het is. Voortaan draai ook jij je hand hier niet meer voor om.

Ingrediënten:

– halve liter halfvolle melk
– 50 gram bloem
– 50 gram roomboter
– mespuntje nootmuskaat
– zout en peper

Bereidingswijze:

Smelt de boter in een pan. Als het pruttelt, gooi er dan de bloem bij en roer dit goed door. Het wordt een soort van compacte substantie. Dit is goed en heet een roux. Laat dit even doorkoken totdat de bloem gaar is.

Giet er dan beetje bij beetje de melk bij en roer dit goed door met een garde. Uiteindelijk houd je een dikkige saus over. Kruid deze met peper en nootmuskaat. Dan is de saus klaar.

Tip:
Gebruik deze saus als basis en voeg er ingrediënten aan toe om een andere saus te maken. Maak bijvoorbeeld een kaassaus door er geraspte kaas aan toe te voegen.

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.