Barbecue kip-en-bacon pizza

Pizza, het is niet mijn favoriete kostje, maar zo af en toe kan ik daar echt van genieten. Ik heb vaak van die langer houdbare pizzabodems in huis zodat ik eventueel restjes groenten kan opmaken op de pizza. Laatst kwam ik een recept tegen dat mij superlekker leek en een keertje moest proberen: Barbecue kip-en-bacon pizza.

Barbecue kip-en-bacon pizza

Elke keer als ik er naar keek, liep het water me in de mond. En, ik had bijna alles in huis. Aan de gang dus. En kreeg ik dus geen spijt van! Hij was en is echt superlekker. Die ga ik vaker maken! De Barbecue kip-en-bacon pizza dus, het proberen waard!

Recept Barbecue kip-en-bacon pizza

Wat heb je nodig?
(2 pizza’s)

– 2 pizzabodems, kale kant-en-klare bodems (dus zonder tomatensaus) of zelfgemaakt
– 1 kipfilet
– 6 plakjes ontbijtspek
– ca 70 gram rucola (2 volle handjes)
– 2 tomaten, of een bakje cherrytomaatjes
– ca 90 ml barbecuesaus, ik koos voor die van Yil’driz (verkrijgbaar bij AH en Turkse winkels)
– 1 rode ui, in halve ringen
– ca 100 tot 125 gram geraspte jonge kaas, of een kaas naar keuze (ca 2 handjes)

Hoe maak je het?

Bak de plakjes ontbijtspek lekker knapperig in een koekenpan zonder boter of olie en laat ze daarna afkoelen en uitlekken op een stukje keukenpapier. 

Smelt een klontje boter in de koekenpan waarin je net de ontbijtspek hebt gebakken en braad hierin  de kipfilet tot deze gaar is. Vergeet de kipfilet niet te kruiden met zout en peper. Laat ook de kipfilet afkoelen op een stukje keukenpapier. 

Verwarm nu de oven vast voor op 220 graden Celsius. 

Breek de afkoelde ontbijtspek in stukjes. Pluk daarna de kilpfilet in kleine stukjes.

Beleg nu de pizzabodems. Begin met de barbecuesaus. Leg daarop de rucola. Verdeel er vervolgens de ui, ontbijtspek en kip over. Drapeer er dan de plakjes tomaat over of de gehalveerde cherry tomaatjes. Eindig met een flinke laag kaas. 

Bak de pizza ca 15 minuten in het midden van de oven (bij een zelfgemaakte bodem) of anders volgens de aanwijzingen op de verpakking. Mijn kant-en-klare bodems hadden 10 minuutjes nodig. 

Eventueel kun je de pizza’s na het bakken met wat extra rucola beleggen en besprenkelen met olijfolie. 

Eet smakelijk!

Tip: Je kunt ook spinazie gebruiken in plaats van rucola. 

Probeer ook eens deze driekazenpizza van Evert-Jan:

3kazenpizza

 
Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.