Babi Ketjap van schouderkarbonades

Babi Ketjap van schouderkarbonades
3 vote[s]

Simpele gerechten. Ik houd ervan. Vooral als ze dan ook nog zo smakelijk zijn als babi ketjap. Natuurlijk is dat het lekkerste met geroosterd varkensvlees, maar deze keer werd het een simpele versie. Ik had namelijk nog sch0uderkarbonades in de vriezer en dacht: waarom niet?

babi ketjap

En ik moet zeggen, het smaakte uitstekend!

Wat heb ik gebruikt?

– 1 ui, gesnipperd
– 2 schouderkarbonades, in blokjes
– 2 teentjes knoflook. voor de marinade
– 2 eetlepels ketjap manis, voor de marinade
– 1 eetlepels zonnebloemolie
– 60 ml ketjap manis
– sap van 1 citroen

Hoe heb ik het gemaakt?

Marineer het varkensvlees in 2 eetlepels ketjap en twee fijngesneden of geperste knoflook. Laat dit minstens een uur marineren.

Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en fruit 1 gesnipperde ui.

Bak, als de ui glazig ziet, het gemarineerde varkensvlees aan. Voeg als het dichtgeschroeid is  60 ml ketjap toe en het sap van een halve citroen. Laat dit ca 20 minuten zachtjes pruttelen tot het vlees gaar is.

Serveer met rijst en gewokte groente of met nasi of bami.

Eet smakelijk!

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

1 reactie

  1. Jody schreef:

    Wat een origineel idee! En lijkt me inderdaad superlekker! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.