Aardappelsalade

De enige aardappelsalade die ik ooit maakte, was een Surinaamse versie met een pittige piccalilly en geraspte bietjes. Die kreeg door de bietjes zo’n mooie roze kleur en was echt heerlijk. Ik zou dit gerecht hier graag willen delen, maar ik kan die piccalilly nergens meer vinden… Zo jammer.

aardappelsalade

Toen was ik een keer bij een vriendin en die had nog een restje van de aardappelsalade die haar moeder gemaakt had. Het was een laatste beetje en ze wilde het eigenlijk weggooien, maar natuurlijk wilde ik even proeven. En yum! Yum, yum, yum! Dat was me toch een partij lekker. En super simpel om te maken, bleek toen ik haar naar het recept vroeg. Je voelt hem al aankomen, die heb ik natuurlijk ook gemaakt. En dat beviel zo goed dat die in het lijstje met standaard recepten terecht is gekomen.

Wat heb je nodig?

– 800 gram aardappelen, vastkokend
– 1 elstar appel, geschild en geraspt
– 6 eetlepels slasaus
– zout en peper

Hoe maak je het?

Schil en was de aardappels. Snijd ze in even grote stukken. Kook de aardappels in gezouten water gaar. Dit duurt zo’n 15 tot 20 minuutjes, afhankelijk van de grootte van de stukken.

Giet de aardappels goed af en prak ze met een vork. Let op dat je het niet te fijn maakt.

Schep hier nu de slasaus en de geraspte appel door. Doe dit als de aardappels nog warm zijn zodat de smaak er in kan trekken. Roer dit goed door. Proef de salade en kruid naar smaak met zout en peper.

Serveer de salade als bijgerecht bij bijvoorbeeld de barbecue. 

Eet smakelijk!

Tips:
– Serveer de salade op een schaal en bedek met lekkere dingetjes zoals vleeswaren, rauwe groenten en/of vis. Augurkjes of Amsterdamse uitjes zijn er ook lekker bij. 
– Voeg verse kruiden toe als je die in huis hebt. Ik had er deze keer peterselie door omdat ik dat nog in huis had. Bieslook is er ook erg lekker in. 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.