Aardappelprakkie

Aardappelprakkie
1 vote

Daar gaan we weer. Het is ‘koken uit de voorraadkast’-tijd. En dit wordt nu nog eens lastiger vanwege een blessure aan mijn rechterarm die ik nu amper kan gebruiken. En je raadt het al: ik ben rechts. Ik had al soep van een vriendin gegeten, een restje pasta met spekjes/champignonsaus en een kant-en-klare lasagne van de HEMA die nog in de koelkast stond. En toen moest ik toch echt iets gaan maken…

aardappelprutje

Dus zo goed en kwaad als het ging, ben ik aan het kokkerellen geslagen na een blik in de kast geworpen te hebben. Of beter gezegd, er eentje uit heb gehaald. Aardappels schillen met een hand en ook nog links, bleek een uitdaging, maar is toch nog gelukt. De rest ging gelukkig een stuk makkelijker. De aardappels in plaats van af te gieten, maar met een lepel uit het water gevist… haha… Dus, zo ontstond er een nieuw maaltje, waar ik zeker nog aan ga sleutelen als ik mijn beide armen weer kan gebruiken.

Wat heb ik gebruikt?
( 2 bescheiden porties, of 1 flinke portie)

– 2 flinke aardappels, geschild en gewassen
– ca 50 gram spekreepjes
– 1 ui, in stukjes
– 1 blikje Mexico Melange, van Bonduelle (200 gr.), uitgelekt
– zwarte peper, naar smaak
– 1/2 theelepel gedroogde bieslook

Hoe heb ik het gemaakt?

Kook de aardappels, in zijn geheel, in gezouten water tot ze bijna gaar zijn. Dit duurde ca 15 minuten. Giet de aardappels af en laat ze afkoelen. 

Zet een koekenpan op en bak hierin de spekjes voor ongeveer 5 minuutjes. Voeg nu de ui toe en bak mee. Snijd intussen de aardappels in kleine blokjes. 

Voeg, als de uien glazig zijn, de aardappelblokjes toe en bak deze mee tot ze bruin zijn en gaar. 

Doe nu de Mexico Melange bij het aardappelmengsel en warm goed door. 

Kruid het mengsel met zwarte peper naar smaak en de gedroogde bieslook. Verse bieslook kan natuurlijk ook en dat is veel lekkerder. Ik had helaas alleen gedroogde in huis. 

Serveer met een schepje mayonaise en barbecuesaus. 

Eet smakelijk!

Tips:
– Voeg vlak voor het serveren blokjes tomaat toe voor de frisheid. Ik wilde dit eerst doen, maar besloot het te laten en daar had ik wel spijt van. 
– Voeg stukjes groenten toe die nog in je koelkast liggen. Alles kan. 

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

2 reacties

  1. Nicole Orriëns schreef:

    dit klinkt lekker zeg! En knap dat je de aardappels met maar 1 hand hebt geschild! Ik doe het je niet na!

    • Sandra schreef:

      Haha, ik weet ook eigenlijk niet meer hoe ik dat heb gedaan. Ws hem ergens tussen geklemd…. Maar ik bedenk me nu ineens dat ik hier meer mee ging doen en mijn armen doen het weer allebei… haha 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.