8x koken met Bloemkool

Vanaf vandaag tot en met zondag haal je een bloemkool bij de Lidl voor maar 69 cent per stuk. Dat is supergoedkoop. Ik heb even snel een blik in de winkel geworpen en ze zien er mooi uit. Mooi formaat en lekker vers zoals we van de Lidl gewend zijn. Ik heb er zelf in ieder geval al eentje mee genomen. Ik moet nu net als met de prei opletten dat ik niet voor drie weken bloemkool haal. Hahaha…

10x koken met bloemkool

Bloemkool is zo´n veelzijdige groenten, maar het is vaak een beetje ´you either love it or hate it´-achtig ingrediënt. Ik ben er gek op. Zelfs gekookt met een sausje, aardappels en iets vlezigs. En ik snap nog wel dat sommige mensen dat niet zo lekker vinden. Je kunt er echter zoveel meer mee dan alleen dat. Vandaar dit rijtje van 8x koken met Bloemkool. Hopelijk inspireert het jullie.

8x koken met bloemkool

8x koken met Bloemkool

1. Vegetarische curry met bloemkool en kikkererwten

Deze curry is zo smakelijk dat ik durf te wedden dat iedereen deze lust. Tenzij je niet van curry houdt natuurlijk. Door de kikkererwten merk  je, als je vleeseter bent, niet eens dat er geen vlees in zit. En het is ook nog eens supermakkelijk om te maken.

vegetarische curry met bloemkool en kikkererwten

2. Soep van geroosterde bloemkool en champignons

Door het roosteren van de bloemkool en champignons krijgt deze soep een intense heerlijke smaak. Eet het als lunch of als hoofdgerecht met lekkere tosti’s, stokbroodjes met kruidenboter of andersoortige sandwiches.

soep van geroosterde bloemkool en champignons

3. Bloemkool met kerriesaus

Natuurlijk kan een recept van de ‘ouderwetse’ bloemkool niet missen in dit lijstje. Houd je wel van gekookte bloemkool met een sausje? Probeer dan eens deze kerriesaus. (We zullen proberen meer sausjes online te zetten)

bloemkool met kerriesaus

4. Bloemkool met kip, satésaus en rijst

Dit lijkt wellicht een beetje vreemde combinatie, maar smaakt echt superlekker. Door de satésaus krijgt de bloemkool een zachtere smaak. Eet je toch nog bloemkool met een sausje, maar dan anders.

bloemkool met satesaus

5. Makkelijke groentencurry met bloemkool, wortel en aardappel

Dit gerecht is er een die perfect is om restjes groenten mee op te maken. Maar het is natuurlijk geen vereiste dat je alleen restjes gebruikt. Je kunt natuurlijk ook een flinke pan maken met een hele bloemkool. Of als je bloemkool overhoudt van één van de andere gerechten en je weet niet wat je ermee moet? Dan roep ik; groentencurry! En natuurlijk kun je hier bijvoorbeeld ook kip bij doen. It’s your party!

groentencurry

6. Roerbak van bloemkool en champignons

Dit gerecht is momenteel mijn favoriete bloemkoolgerecht. Waarom staat ie dan niet op 1? Geen idee eigenlijk. Maar deze roerbak is zo lekker omdat de bloemkool nog lekker knapperig is en dat samen met de heerlijke zachte champignons is echt een hemelse combinatie. Als je vleeseter bent, kun je natuurlijk stukjes kip toevoegen, maar het heeft het niet nodig. Dit recept is voor 1 persoon, maar je maakt er natuurlijk makkelijk meer van.

roerbak van bloemkool en champignons voor 1

7. Bloemkool in een jasje

Je kunt met bloemkool ook heerlijke snacks maken zoals deze bloemkool in een jasje. Je kunt deze ook als vleesvervanger gebruiken naast bijvoorbeeld een heerlijke portie nasi.

bloemkool in een jasje

8. Mac ’n Cheese met bloemkool en broccoli

Mmm, beetje wazige foto. Dit is dan ook een van de oudere recepten. En de foto is nodig aan vervanging toe. Maar goed, dit gerect is heerlijk romig en door toevoeging van de bloemkool en broccoli gelijk een stuk gezonder. De broccoli is deze week ook bij de Lidl in de aanbieding net zoals bij sommige andere supermarkten, zoals bijvoorbeeld bij de Aldi, Albert Heijn en de Vomar.

bloemkool en broccoli mac n cheese

Ik hoop dat ik jullie een beetje heb kunnen inspireren!

Overigens is de bloemkool ook in de aanbieding bij de Deen (€ 1), Plus (89 cent) en Hoogvliet (89 cent).

Bekijk ook 10x koken met Prei:

10xprei

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

13 reacties

 1. Tessa schreef:

  Ik ben inderdaad nooit zo’n fan geweest van bloemkool, maar Aloo Gohbi (indiase bloemkool aardappelcurry) vind ik wel lekker. Ik ga eens wat van je recepten proberen, fijn voor het budget!

 2. Sofie schreef:

  Ahh wat handig zeg! Curry vind ik heerlijk, daar doen wij thuis ook altijd bloemkool in.

 3. Marijke schreef:

  Direct even inspiratie opgedaan, want bij mijn Hoogvliet had ik ze ook zien liggen. Nog even nadenken wat ik ga maken

 4. Blog En Beauty schreef:

  Nummer 6 lijkt mij echt heerlijk. Daar zou ik direct voor gaan.

  • Sandra schreef:

   Zal ik je een geheimpje vertellen? Die is ook heeeeeel erg lekker. De bloemkool is heerlijk knapperig en daar smaakt ie alleen maar lekkerder door. 🙂

 5. Nicole Orriëns schreef:

  Oh, hier worden mijn kinderen niet blij van! Altijd als de bloemkool in de aanbieding is, koop ik ‘m. Maar met deze recepten vinden ze het hopelijk wel oké : )

  • Sandra schreef:

   Hahaha, ik kan me herinneren dat je eerder vertelde dat je je kinderen niet blij maakt met bloemkool. Ik ga zelf een ovenschotel met kaas maken van de bloemkool die ik gescoord heb. Natuurlijk ga ik die dan ook delen. Wellicht wordt dat een winnend bloemkoolgerecht voor ze. 😉

 6. Merel schreef:

  De Mac & Cheese met bloemkool lijkt me best lekker en die met currysaus ook. Combinaties die ik niet zo snel zou maken met bloemkool, maar die volgens mij heerlijk zijn.

 7. Judith schreef:

  Ik kan elke dag wel bloemkool eten, zo lekker vind ik dat

 8. mmmm ik ben ook gek op bloemkool! Het lekkerst vind ik geroosterde bloemkool!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.